Tänndalen Fjällcykelpark

Här finns cykelleder för både nybörjare och mer inbitna, men alla leder har en sak gemensamt, nämligen fjäll.

Alla leder går nämligen helt eller delvis på högfjället och bjuder storslagna vyer och häftigt flyt. Här kan kan du rulla ut på leden direkt från boendet. Ta Hamra Komfort upp till spännande cykling och njut av storslagen fjällutsikt.

 

Tänndalen var en av de första skidanläggningarna i Sverige som satsade på cykelturismen och vi strävar alltid efter att göra cykelprodukten ännu bättre. Just nu är vi mitt uppe i ett flerårsprojekt där flertalet leder kommer byggas och förbättras.

 

Tel: 0684-155 00, E-post: bokning@tanndalen.com

Våra leder

Fjällflyt

Vår flytstig/flowtrack har premiär sommaren 2019 och bjuder på mäktiga vyer och härligt flyt. Flytstigen startar bakom Toppstugan i Hamra och slingrar sig fram på fjället med sjön, Malmagen som fond, innan den forsätter ner bland fjällbjörkar och avslutar vid Ski Lodge Tänndalen.

Fjällblå

Fjällblå är en ny MTB-led på fjället som har premiär sommaren 2019. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt men ger dig också chansen till ett roligt träningspass. Leden är ca 3 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället med fjälltoppar i alla riktningar. Svårighetsgraden är blå vilket innebär att den passar dom flesta.

Fjällfeeling

Fjällfeeling är en 1.5 km grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Downdays

Downdays är en downhillbana som har svårighetsgrad röd. Den har under de senaste åren fått sig ett rejält ansiktslyft och passar dig som gillar fart och häftiga utmaningar. Den startar på högfjället och slingrar sig ner till dalen genom fjällbjörksskog och läckra doseringar.

Bärras flyt

Bärras flytstig är en flowtrack i miniformat. Perfekt för barn eller som uppvärmning innan man ger sig ut på större leder. Lutningen är snäll och leden innehåller ett antal kurvor av grus och trä. Leden ligger utanför Hamra Sportshop i direkt anslutning till teknikbanan.

Renen

Renen är en naturlig singletrack med svårighetsgrad röd. Stigen trampats upp av renar påväg till sommarbete och den lämpar sig väl för mtb-cykling. Stigen är smal och bitvis utmanande med skönt flyt. 

Kombi

Kombi är en kombinerad cykel- och vandringsled som slingrar sig fram runt hela anläggningen. Start och mål är vi Ski Lodge Tänndalen och leden består av en bred väg av grus och gräs.

Pumptrack

Vår pumptrack och teknikbana ligger utanför Ski Lodge Tänndalen och passar perfekt för barn eller som uppvärmning innan du ger dig ut på lederna.

Teknikbana

Vår teknikbana är perfekt för barn och mindre erfarna cyklister. Här lär man sig att hitta bra balans och övar upp sin cykelförmåga på enkla hinder av trä.

 

Teknikbanan hittar du utanför Hamra Sportshop.

Ledkarta Tänndalen Fjällcykelpark

Ladda ned ledkarta!

Film från Tänndalen Fjällcykelpark